(06) 811 30 438 info@heerlijkvitaal.nl

Ingrid WillemsenIk ben Ingrid Willemsen en in 2015 heb ik het roer omgegooid van Marketingadviseur naar Voedings- en vitaliteitscoach. Natuurlijke gezondheid en vitaliteit zijn mijn passie. En ik heb besloten om van mijn passie mijn beroep te gaan maken.

Zelf kampte ik jarenlang met darmklachten. Bij bepaalde maaltijden kreeg ik meer last kreeg van mijn buik, maar ik kon nooit precies achterhalen waar ik zo gevoelig voor was. Mijn energieniveau was regelmatig laag. In 2010 kreeg ik een chronische huidaandoening aan mijn gezicht, rosacea. Geen enkel zalfje of medicijn hielp. Totdat ik me ging verdiepen in voeding. Ik paste mijn voedingspatroon aan en al na een paar dagen verdwenen mijn darmklachten. Ik kreeg ook steeds meer energie en mijn huidklachten en andere klachten (zoals hoofdpijn, spierpijn, lusteloosheid) verdwenen in de loop van de tijd. Ik had me nooit gerealiseerd dat bepaalde voeding zoveel invloed op mijn gezondheid kon hebben.

Speuren naar mijn eigen unieke leefstijl
Geen tarwe, zuivel, suiker en chemische toevoegingen meer voor mij, dat was duidelijk. Maar wat mocht ik wel? Dat was nogal een zoektocht. Vooral een gevarieerd en gezond eetpatroon, met voldoende voedingsstoffen, vond ik een uitdaging. Welke combinaties zijn goed? Wat doet beweging met me en hoe komt het toch dat ik meer darmklachten krijg in stressvolle perioden? Ik hou enorm van speuren door supermarkten en op internet. Ik probeer van alles uit in de keuken. Ik merkte dat ik enorm veel energie kreeg van alles wat met natuurlijke gezondheid te maken heeft.

Hormoonfactor
Tijdens mijn speurtocht kwam ik informatie tegen over de Hormoonfactor. Dit sprak me enorm aan en ik ben direct begonnen om de Hormoonfactor aanpak in mijn eigen leven te integreren. Mijn leefstijl leek al veel op de Hormoonfactor aanpak, er waren nog een paar aanpassingen nodig. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me nog vitaler ben gaan voelen. Ik wilde nog veel meer weten over de invloed van hormonen. Daarom ben ik de opleiding tot trainer Hormoonfactor gaan volgen. Zodat ik anderen kan begeleiden en coachen naar een gezonde levensstijl en hen kan laten ervaren wat een gezonde levensstijl met je doet.

Darmen
Naast natuurlijke gezondheid heb ik een enorme interesse in alles wat met darmen te maken heeft. Het werd mij de afgelopen jaren steeds duidelijker dat de darmen een enorme grote invloed hebben op je gezondheid. Je weerstand wordt voor een groot deel bepaald door je darmen. Wat je eet, hoe je beweegt, hoeveel stress je hebt en hoe veel je ontspant, hebben allemaal directe invloed op je hele spijsverteringskanaal en daarmee dus op je weerstand. Daar wilde ik alles over weten en inmiddels ben ik darmtherapeut en begeleid ik mensen met darmklachten zoals PDS, spastische darm, voedingsintoleranties. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen zich beter gaan voelen en pijnklachten enorm verminderen. Vaak al na een paar weken. 

Opleidingen

– Natuurvoedingsadviseur (Civas)
– Trainer Hormoonfactor (Sonnevelt)
– Hormoonbalans voor vrouwen (Ralph Moorman en Barbara Havernith)
– Stresscounselor (Sonnevelt)
– Medische basiskennis (Energieschool)
– Psychosociale basiskennis (Energieschool)
– Oligotherapie (RP Analytic)
– Therapeutische microbiologie (RP Analytic)
– SKB test (RP Analytic)
– Darmtherapie (RP Analytic)